Några nyheter om kriminalitet

En gång i tiden pluggade jag kriminologi. Det är bland det nyttigaste jag gjort och emellanåt funderar jag på om inte alla borde få en liten grundkurs i kriminologi och framförallt hur vår uppfattning kring brott färgas av medierapporteringen. Jag blev ju aldrig kriminolog utan fastnade på den där mediebanan och skaffade mig en examen i medie- och kommunikationsvetenskap istället. Men bra länge hade jag en liten dröm om att bli kriminolog och få jobba på Brottsförebyggande rådet. Fortfarande kan jag tycka att informationen som BRÅ sitter på är så intressant att den borde få väldigt mycket mer uppmärksamhet. Framförallt i jämförelse med just mediebilden av brott och kriminalitet. Jag tog mig nyss en titt på deras webbplats och hittade de här nyheterna:

Och vi ska väl inte ens börja prata om sektionen “Brott och statstik“, för då kan jag vara vaken hela natten. Det går icke för sig.

Detta är inlägg 89, dag 89 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 89 av 100.