Jag borde haft en redaktionell plan

Så var det plötsligt bara drygt tio dagar kvar av utmaningen att blogga i 100 dagar. Och aldrig har jag varit så nära att ge upp som nu. Kanske för att jag, trots att jag lovade mig själv att inte ha några krav, är ganska besviken på hur dålig kvalitet det blev. Något jag inte hade räknat med var hur lite tid jag skulle ha att läsa andras blogginlägg, reportage och hitta och söka information för fördjupning. Det tillsammans med en amningshjärna där jag rätt ofta säger “upp” fast jag menar “ner” samt snubblar på orden (jag trodde på allvar att det där med att man blir lite dum i skallen och tappar ord och tankeförmågan var en grov överdrift, men det är det inte) har inte varit någon bra kombination. Det är lite frustrerande. Jag borde ha gjort precis så som jag tjatar om och jobbar med annars: att alltid ha en redaktionell plan. Oavsett om det handlar om nyhetsbrev, Facebookuppdateringar eller vad som ska uppdateras när på en webbplats så behövs en plan, en kalender med en grov översikt. Och man behöver titta på den emellanåt och uppdatera. Det är a och o, och för med sig så oerhört mycket bra. Ändå hade jag inte en tanke på att jag kanske borde ha haft en liten, liten plan för att kunna blogga i hundra dagar på raken. Får skylla på den där tillfälliga amningshjärnan och eventuellt återkomma nästa år.

Detta är inlägg 88, dag 88 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 88 av 100.

 • Fast jag tycker förstås du klarat dig ganska bra utan den redaktionella planen… Dvs, inte alls dåligt kvalitet. Tvärtom, har följt dig under hela loppet och väldigt mycket gillat cirka allt jag läst! :)

  • Vad snällt sagt, tack! Som vanligt är det väl ens egna krav som ställer till det.

 • Håller med Jennifer! Jag läser pinsamt få bloggar men här har jag tittat in lite hela tiden!
  Den där amningshjärnan låter inte helt kul dock, tycker graviditetshjärnan är tillräckligt illa.

  • Tack vad snällt! Och ja tyvärr alltså, amningshjärnan är verkligen illa. Jag tycker det börjar bli lite bättre, men HERREGUD så jag har haft svårt att hitta ord och ens tänka klart.

   • Johanna

    Det är helt galet. Att förklara vart något är går inte. Eric blev helt tokig på mig!

 • Pingback: En sammanfattning av utmaningen att blogga i hundra dagar (#blogg100) | evelinaander.seevelinaander.se()