En app för knipövningar

App för knipövningar

Min absoluta favoritapp just nu är en app för knipövningar: Knip. Att göra knipövningar är (nästan) det viktigaste som finns efter en förlossning, men ändå är du i stort sett helt utelämnad till att lära dig själv att göra dem rätt och att komma ihåg att göra dem. Åtminstone det sistnämnda råder den här appen bot på. Du kan ställa in alarm som ger dig påminnelser om att knipa, och i appen finns olika typer av träningsprogram. Det finns även en hel del annan information kring just bäckenbotten och knipövningar, men programmen och påminnelserna är det jag gillar och använder. Kan tycka att det är lite synd att det i appen verkar som att knipövningarna endast är för eventuell urininkontinens, men det är ju knappast det enda som knipövningarna förhindrar eller lindrar. Trots det är appen lätt värd de sju kronor den kostar, men tråkigt nog verkar den bara finnas för iOS, det vill säga iPhone eller iPad. Sök på “Knip” i iTunes/Appstore eller klicka här.

Knipövning

Detta är inlägg 81, dag 81 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 81 av 100.

  • Nerladdat och klart! Brukar knipa i badkaret eller i sängen men så kommer jag alltid på att mitt instruktionspapper från BM sitter på kylskåpet och så freestylar jag lite med tider och intensitet. Mobilen dock, den har jag oftast töntigt nära så det här är ju perfekt!