Bloggtips: Barnakuten.nu

Barnakuten.nu

För en tid sen fick jag själv tipset om bloggen Barnakuten.nu. Bloggen drivs av två läkare, och det jag läst hittills så verkar det vara en guldgruva till bra information. Vad sägs till exempel om “Prickar och utslag hos barn – en guide” eller “Börja med dig själv – om att ge bebisen annat än mammamjölk/ersättning“? Häromveckan fick jag en påminnelse om att jag bör ta en ny dos av TBE-vaccin, men efter lite snabb googling så fick jag först intrycket att det inte var okej att ta vaccinet i kombination med att jag ammar. Lägligt nog publicerade bloggen precis ett inlägg som går emot att det inte skulle vara okej, vilket gör att jag nu kommer kontakta en vaccinationsmottagning istället för att strunta i det. Jag vill nästan applådera för det känns så fint att ha sånt här att tillgå som komplement till galna trådar på Familjeliv eller den ofta kortfattade och väldigt generella informationen på 1177 Vårdguiden. Så om du har ett barn är det bara att tjonga in bloggen i din RSS-läsare omedelbums: barnakuten.nu. Kom ihåg att läsa kommentarerna också, det är mycket intressant som diskuteras även där!

Detta är inlägg 70, dag 70 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 70 av 100.