Bra blogginlägg fyllda med bloggtips

 • Expertens tips: Så får du fler läsare till din blogg
  Fredrik Pallin har gjort en alldeles utmärkt intervju med Jerry Silfwer (Doktor Spinn) om hur du kan öka trafiken till din blogg. Som vanligt öser Jerry ur sig klokheter, så läs för guds skull! Själv funderar jag mycket kring det där med frekvensen. #blogg100 gör ju att de bättre inläggen får mindre uppmärksamhet då nya inlägg hela tiden produceras som inte alltid är av så bra kvalitet. Samtidigt är utmaningen att blogga i hundra dagar just en utmaning under en specifik tidsperiod och jag ser det som en lärdom att komma igång bättre med mitt egna bloggande här igen, ha lite mer struktur och hitta bättre vad jag vill blogga om. Hittills har jag knappast kommit fram till något revolutionerande, men det kanske jag inser först i efterhand. Nåväl, läs Fredriks inlägg!
 • Ett företag behöver en blogg
  Bloggbyrån har gjort en liten serie kring företagsbloggande. Jag är generellt av åsikten att alla företag kan ha och tjäna på en blogg, däremot är det inte alla företag som i dagsläget har resurser att lägga på den där bloggen och då kan man lika bra låta bli ett tag. Det är viktigt att kunna ta hand om de kanalerna som finns, och jag tycker det ser ganska illa ut med en uppstartad företagsblogg som liksom avstannat efter introduktionsinlägget. Men Bloggbyråns serie ger dig en rad verktyg och argument för att faktiskt lägga tid och engagemang i en företagsblogg som ger något i slutändan.

Detta är inlägg 68, dag 68 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 68 av 100.

 • Bra lästips Evelina! 😉
  Jättekul att du gillar vår serie. Jag läste också Fredrik Pallins inlägg igår och tyckte det fanns väldigt många bra tips där. Nästan så man vill komplettera serien med ett inlägg till.

  Framförallt gillar jag hur Jerry jobbar medvetet med engegemangsmål för varje inlägg. Det handlar väldigt mycket om att ge det arbete man lagt ner den respekt det förtjänar. Något som faller rätt mycket under Blogg 100, tyvärr. Det blir rätt stort fokus på publicering (vilket iof har sina poänger det också).

  • Tack för länken Evelina! Ja det kanske får bli en bloggpost till om det här 😉

   • Tack för ett mycket bra inlägg! Och ja, vi har ju några dagar till på oss att blogga om det…

  • Precis, du beskrev än bättre det jag menade. Samtidigt så kan ju storbloggare som Blondinbella eller Underbara Clara blogga x antal inlägg per dag och ändå få väldigt mycket uppmärksamhet för specifika inlägg. Men då är det kanske främst när man redan har fått upp en stor skara läsare, så att den stabila trafikgrunden finns så att säga.