Amerikanska pannkakor! Utan vete! Utan gluten!

Amerikanska pannkakor som är glutenfria

Att lägga om sin kost totalt är omständligt och mentalt påfrestande. Att ens försöka ta in saker så som att du inte längre kan äta godsaker som mjölkchoklad eller ta en pizza eller ens äta en nybakad baguette kan göra dig gråtfärdig. På riktigt. I mitt fall har det nu gått närmare fem år sen jag från en dag till en annan ändrade min kost. Mitt liv är väldigt mycket bättre vilket gör uppoffringarna värt varenda missad chokladbit. Men samtidigt blir jag så genuint lycklig varje gång jag hittar en produkt eller ett recept som är lika bra som “äkta” vara. Därför kan jag inte nog hylla boken jag skrivit om flera gånger tidigare: Friendly bread: baka glutenfritt från baguette till brownie. Innan jag fick fatt i boken hade jag bara fnyst om någon påstått att vi nu skulle ha som tradition att äta amerikanska pannkakor varje helg. Såna utan varken vete eller gluten, och såna som är minst lika uppskattade av de som faktiskt lika bra skulle kunna äta äkta varan. Helt fantastiskt, faktiskt.

Detta är inlägg 58, dag 58 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 58 av 100.