Dags att åka tåg med bebis

Inom kort ska vi avverka premiärturen med barn på tåg. Jag frågade SJ på Facebook om hur jag skulle boka biljetterna på bästa sätt, och fick ett snabbt svar trots att det var sen kväll. Blev kanske inte så väldigt mycket klokare av svaret ändå och hade inte riktigt ro att ringa SJ, men i kombination med Anna-Carins guide till att åka tåg med mycket små barn blev det hela rätt enkelt när jag väl började söka passande tågbiljetter. Upptäckte då även att det kostar fem kronor (!) extra att boka ett eget säte för det lilla barnet. Känns nästan dumt att inte boka ett eget säte? Biljetterna är i alla fall bokade, med ett eget säte till vår lilla bebis och platsreservation nära rullstolsplats. Det låter som ett vinnande koncept, så vi hoppas det fungerar bra i praktiken!

Detta är inlägg 56, dag 56 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 56 av 100.

  • Oj, ja, det var ingen vidare förklarande kommentar från SJ. Ungefär samma som när jag försökte twittra med dem i samma ärende. Men det låter som att ni har ordnat resandet bra, så det kommer att gå kanon. Kul att mina tips kom till nytta!

    PS. Just i vagnen som är anpassad för rullstol finns i stort sett den enda toaletten med skötbord också. Fast har man ett eget säte är det ju inte så svårt att fixa on the roll.

    • Ja, det var det där skötbordet vi gärna ville åt. Tror medpassagerarna skulle uppskatta det 😉

  • Lycka till :) Vi hade med oss en mjuklift nu på första resan, var superskönt för Ada att slippa sitta i babyskyddet eller knät :) Sen lånade vi en barnvagn på resmålet så vi slapp packa in vår på tåget. Sjukt smidigt.

    • Tack! Smart att låna vagn på resmålet! Det får vi försöka få till när vi reser i framtiden.