Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg

Den här familjen är inte direkt kända för att vara bra på att laga mat. Ibland får vi ryck och river ur nya recept ur mattidningarna som kommer från Coop eller Ica, lagar det och highfivar varandra för att vi lyckades så bra för att strax därefter inse att receptet vi testat är framtaget för att barnen ska kunna laga mat enkelt i köket. Ja, ni förstår nivån. Lägg där då till att jag inte kan äta en hel uppsjö av vanliga ingredienser (utesluter ju vete och mjölk ur min kost) och vi är två generellt ganska kräsna personer och så får du en familj som lagar rätt enformig mat. Om det nu inte vore för vissa receptböcker vi har som är på exakt rätt nivå för oss. Den allra bästa heter Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg och den använder vi nästan dagligen. Jag har skrivit om boken tidigare på den numera sömniga bokbloggen bokcirkus!. Numer skulle jag vilja lägga till att just bakning av bröd och efterrätter finns det faktiskt bättre källor till recept, t ex i denna magiska bok. Men i övrigt är den så väldigt bra. Enkla, goda rätter utan en massa ersättningsprodukter utan snarare bra matlagning just utan ingredienser som många inte tål eller äter. En himla fiffig bok att ha hemma för dig som har en eller flera vänner som är allergiska eller intoleranta alltså.

Detta är inlägg 53, dag 53 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 53 av 100.