Kan en webbplats känna av en gillamarkering?

20140416-215619.jpg

Vi fortsätter lite på gårdagens tema med knasigheter som händer när en klickar på en länk från Facebook. Jag gillar Mashable på Facebook och när jag klickar på en länk som de postat dyker en popup upp på deras webbplats som berättar att jag borde följa Mashable på Facebook, dessutom så visas det redan att jag och nästan 2,5 miljoner andra redan gillar deras sida. Lite rundgång så att säga. Optimalt här vore ju att den där jäkla popupen inte skulle visas varje gång eftersom jag ju redan gillar sidan och dessutom navigerar direkt till Mashable från deras egen Facebook-uppdatering. Men är det ens möjligt att sätta ett sånt regelverk, så att en webbplats kan känna av min gillamarkering och därför inte visa den där jäkla popupen? Vore ju onekligen praktiskt.

Detta är inlägg 48, dag 48 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 48 av 100.

  • Än så länge är det nog rent tekniskt omöjligt men jag tycker att Mashable borde ge dig som besökare en kaka, så att du inte blir påtvingad samma popup flera gånger.