Hej DN, varför blir det såhär knasigt?

20140416-205400.jpg

Det här händer när jag via min mobil klickar på en länk till en DN-artikel som någon av mina vänner delat på till exempel Facebook. Jag får alltså valet att besöka mobilversionen av DN.se eller desktopvarianten, här kallad “vanliga DN.se”. Men jag förstår inte riktigt varför frågan dyker upp? De första gångerna blev jag osäker på om det här betydde att artikeln jag ville läsa kanske inte fanns på den mobila versionen och jag därför måste välja vanliga DN.se. Men efter ett våghalsigt försök att klicka på “Till mobilversionen av DN.se” så insåg jag ju att så inte var fallet. Så varför får jag det här valet? Det är för mig helt ologiskt. Webbplatsen känner ju uppenbarligen av att jag besöker sidan via en mobil enhet. Om det jag vill läsa finns anpassad för just en mobil enhet så vill jag självklart läsa den versionen? Varför ska jag behöva välja något som borde vara självklart?

Detta är inlägg 47, dag 47 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 47 av 100.