Hjärta biblioteket

Bibliotek är ju en himla fiffig grej som vi alla borde utnyttja lite mer. Blir nästan lite lycklig varje gång jag tänker på hur viktiga biblioteken är, och ledsen för att dess rykte fortfarande är rätt dåligt på något sätt. Som att biblioteket är förknippat med halvtrasiga böcker vi tvingades läsa när vi gick i mellanstadiet. Men det är ju så mycket mer, till exempel kan den som befinner sig i Stockholm på tisdag gå på ett föredrag om Hälsofarliga kemikalier och barn – vad vet vi? . Kostar dessutom gratis.

Jag har märkt att mitt nyttjande av biblioteket är väldigt tätt förknippat med hur nära ett bibliotek jag bor eller jobbar. Just nu bor vi nära och därför så lånar jag böcker mycket oftare än annars. Brukar mest låna nya böcker som jag vill läsa men som ännu inte kommit i pocket, till exempel Americanah. Det är ofta kö på de böckerna, men då reserverar jag enkelt via biblioteket.stockholm.se (som dessutom är responsiv) och sen får jag ett sms när jag kan hämta boken. När det är dags att lämna tillbaka boken får jag ett mail med påminnelse. Hur smidigt som helst!

Detta är inlägg 16, dag 16 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 16 av 100.

 • Tack för seminarietips! Ska se det hemma i soffan :)

  Och den där boken, måste läsa! Men jag måste beta av några till av de jag har innan jag köper fler. Ja du är säkert bekant med problemet när bokhögar blir möbler. Typ.

  • Haha, ja bokhögar kan bli oerhört snygga möbler. Men låna på biblioteket vet jag! Så slipper du köpa.

   • Smart! På tal om bibliotek, duh… :)

 • Hm, mitt största problem är att jag är dålig på att lämna tillbaka böckerna i tid och därmed blir det dyrt att låna böcker… 😛

  • Sant, men därför gillar jag deras påminnelsefuntkion. Annars glömmer jag med.