iPhones batteritid är ett allt större problem

20140306-143017.jpg

Mobilen, i mitt fall en iPhone, är en föräldraledig ammande mammas bästa vän. Datorn eller en surfplatta är inte möjlig att hantera med bara en hand, eller åtminstone inte lika enkelt som mobilen. Men då kommer också ett problem ganska omgående, och det är batteritiden. Klart jag varit medveten om den usla batteritiden förut, men det märks på ett annat sätt nu. Dels använder jag telefonen mycket mer, vilket då helt logiskt gör att batteriet äts upp snabbare. Dessutom har jag inte alltid enkel tillgång till varken laddsladd eller extra batterier, plus att batteriindikationen ibland inte alls stämmer utan visar sig vara mindre än vad som syns.

Det hände till exempel idag. Jag hade den första riktiga såhär-är-det-att-vara-föräldraledig-dag, det vill säga solsken, fågelkvitter och en barnvagnspromenad i Vinterviken. Till den där promenaden lyssnade jag på en podcast, tog någon bild här och där samt kollade vägen via Google maps då jag trodde jag var vilse i Örnsberg (det var jag inte). Så skulle jag kolla något på Facebook vid paus i solen då jag ändå hade mer än 40% batteritid kvar. Ändå dog telefonen helt och indikerade att jag behövde ladda batterierna. Urtrist och extremt irriterande. Dels var klockan bara 12 på dagen och telefonen var fulladdad imorse, dels tänker jag på kommande promenader och dagar som föräldraledig. Jag vill till exempel kunna använda Runkeeper på mina promenader och jag vill inte behöva vara orolig för att jag inte ska kunna ringa på grund av plötslig batteribrist.

Detta är inlägg 6, dag 6 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 6 av 100.

 • Det kommer funka bättre när det är varmt ute! Hade samma problem när jag var sjukskriven och inte kunde använda dator utan enbart mobil. Att försöka vara ute och använda telefonen var typ meningslöst! Men lyckas man hålla den varm i nån innerficka brukar den överleva lite längre i alla fall.

  • Ah, just det – kylan. Hoppas det hjälper! Tyvärr går ju batterierna åt i en rasande takt även inomhus nuförtiden.

 • Tobias

  Du får komma över till den goda sidan… riktigt nöjd med min samsung s4+

  • Hört mycket gott om Samsung, och gillat det jag testat själv. Vi får se nästa gång jag byter mobil!

 • Köpte ett extrabatteri att ladda via som jag har i skötväskan efter diverse batterihaverier senaste tiden. Surt behöva ha det så, men tyvärr nödvändigt.

  • Smart! Har ett extrabatteri, men måste få in rutinen att ha det i skötväskan.

 • Pingback: Appar för föräldralediga | evelinaander.se()