Läsvärt om Facebook

Facebook Ad Images Are Getting Bigger
Förra veckan skruvade Facebook på sina inställningar kring annonsernas utseende. Generellt blir bilderna större, och det sägs även att det ska vara enklare att administrera och förstå sig på för dig som annonserar. Har inte testat det skarpt ännu, men jag gillar det – både ur ett perspektiv som annonsköpare, men även som privat användare av Facebook.

Ett knep som låter dina länkposter på Facebook synas bättre
Bland det bästa i förändringen är att den bild som syns tillsammans med din länkposter nu har möjlighet att ta mycket större plats (oavsett om du väljer att annonsera eller inte). Det har jag väntat på, det har känts som att länkposterna har fått stå i bakgrunden bra länge nu.

Ett perfekt Facebook-inlägg!
I och med ändringarna förra veckan är pixelstorlekarna i den här infografiken redan gamla, men trots det och trots att den kanske vid första anblicken verkar lite väl grundläggande är det alltid bra att påminnas.

Is Facebook an Effective Driver of Sales?
Artikeln svarar väl egentligen inte på frågan, men beskriver ett case om hur du kan lägga upp din strategi. Även det här kan låta relativt basalt, men rutiner som att få ett ordentligt redaktionellt schema att löpa över tid är inte alltid så lätt. Men väl värt att eftersträva och kämpa för. Tipstack till Deeped.