4 tips när du ska annonsera på Facebook

Under det senaste halvåret har jag lärt mig ett och annat om annonser på Facebook, främst där företagets statusuppdateringar (med text, länk, video, bild eller vad du nu vill) annonserats. Här är lite av det jag lärt mig hittills:

  • Skriv korta texter, max 90 tecken inklusive blanksteg. Annars riskerar det att bli avkapad text med “…” eller “Läs mer” och hux flux gör du det lite, lite jobbigare för de som ser din annons att ta till sig hela budskapet eller uppfatta din call to action. Lite, lite jobbigare betyder lite, lite svårare att få det resultat du önskar från annonsen. Exempel:

Facebook annons med mer än 90 tecken

  • Använd gärna en bild! Var inte rädd för att använda bilder som inte är snygga, redigerade bilder som liknar en klassisk annonsbild. Några av de annonser jag tagit fram som gett bäst resultat har haft bilder som tagits med min iPhone + ett instagramfilter.
  • Se till att det finns någon som kan besvara kommentarer från kunder när/om de börjar välla in. Låter enkelt och självklart, men det kan lätt bli hundratals kommentarer och det gäller att vara beredd. Och även om du inte svarar på precis allt behöver du svara på frågor och diskutera med de som engagerar sig. Du behöver inte svara dygnet runt, men se till exempel till att du endast annonserar de dagar i veckan då det finns någon som kan besvara frågor (under dagtid) varje dag.
  • Du eller de personer som ska svara måste använda sig av “reply” / “svara”-funktionen. Det gör kommentarerna trådade och lättare både för er och för kunderna att läsa, delta och förstå. Får du en stor mängd kommentarer blir det helt omöjligt att hålla reda på annars.