#blogg100 är slut

#blogg100

#blogg100 är slut nu, och det märks. Plötsligt har många av de som uppdaterade flitigast gått in i någon slags blogg-semester. Jag förstår dem, jag skulle med största sannolikhet ha gjort likadant om jag deltagit i utmaningen. Men trots att jag varken deltog i #blogg100 eller har bloggat speciellt flitigt de senaste månaderna var jag på avslutningseventet igår. Förutom mingel och kända ansikten var det en väldigt intressant och nykter diskussion kring bloggens historia, utveckling och läge just nu med Hans Kullin, Ebba von Sydow, Karin Pettersson och Rebecca Crusoe. Det var nyktert eftersom bloggens inflytande idag inte överdrevs, och jag tyckte verkligen om diskussionen kring bloggens förändring. Till exempel pratade Rebecca om att det gått fort sen modebloggarna kapade sina huvud på dagens outfit-bilder för att fortsätta vara anonyma till att idag exponera så mycket som möjligt av sitt eget utseende. Jag tyckte också om hur diskussionen gled in på hur man ska hantera kommentatorsfält på Aftonbladet och skillnaden i hur det känns att inte ha uppdaterat sin blogg på länge vs inte ha uppdaterat status på sin Facebookprofil. Tack Fredrik och Sveriges Kommunikatörer för ett väldigt fint event. Jag tyckte väldigt mycket om att få vara där trots att jag inte varit med i utmaningen. För er som inte var där så går det att se i efterhand via den här länken.