En popup som fungerar

Ni vet de där popuperna som dyker upp ibland när du besöker en webbplats? De är irriterande, och det tror jag de flesta håller med om. Emellanåt är de också fullständigt irrelevanta, till exempel när du ombeds betygsätta sajten du besöker trots att det är första gången du besöker sidan. Som att recensera en produkt du aldrig testat. Det är ytterst få gånger jag sett de där popuperna utan att bli irriterad, oavsett deras budskap och syfte. Men plötsligt händer det!

Via en länk i en blogg hamnade jag på zalando.se och möttes av detta:

Popup som fungerar

Trots att jag aldrig handlat via dem tidigare och inte hade koll på deras utbud kändes det dumt att inte nappa på erbjudandet med 100:- rabatt. Jag kanske skulle hitta något jag gillade, och lite rabatt är ju alltid trevligt. Allt de krävde av mig var min epostadress och att ange om jag var man eller kvinna. Jag fyllde i och då hände detta:

Landingssida popupPopuprutan försvann av sig själv och istället visade sidan i sig information om vad som precis hänt och vad som kommer att hända. Att jag kommer att få rabattkoden via epost och att jag ska ange den när jag betalar hos dem. Plus hur jag enkelt kommer vidare och kan se deras utbud, “Fortsätt handla”. Kan låta enkelt och självklart, men trots att jag anser mig själv vara en rätt van näthandlare så uppskattade jag tydligheten. Framförallt att de dessutom informerade om vad jag skulle göra om meddelandet inte kommit fram till min inbox.

Zalando vann en ny prenumerant till deras nyhetsbrev, prenumeranten blev glad över att få rabatt och bra information.