Kategorier och taggar

Efter min återkomst i den digitala världen har jag plöjt igenom blogginlägg i mängder. Den redan fullproppade RSS-läsaren blev om möjligt ännu tjockare eftersom Fredrik körde igång #blogg100 för andra året i rad och alla började producera blogginlägg i en takt jag inte varit med om på länge. Superkul och samtidigt förskräckligt dålig tidpunkt för mig att hinna med att läsa allt. En av de bloggposter som fastnade efter att jag läst ikapp är Nikkes inlägg om taggar, kanske det bästa jag läst som förklarar vad sjutton taggar (och kategorier) är och hur man ska tänka. Har under en lång tid haft ett gnagande dåligt samvete över den här bloggens kategorier och taggar. Upplägget jag har nu känns inte alltid helt genomtänkt, och det är det inte heller. Då och då har jag gjort försök att rätta till det värsta, men det har aldrig blivit riktigt bra. Och idag skriver Therese om sina nya kategorier på sin blogg, vilket ger mig ännu en påminnelse att ta tag i det hela. Det behöver ju inte vara så svårt, bara man förstår vad det är.