Bröd utan vete, gluten, mjölk eller laktos

Bröd utan vete, gluten, mjölk eller laktos

Uppdatering: Har sen den här bloggposten skrevs lyckats hitta ännu fler (och bättre) tips på bra brödrecept. Jag samlar alla mina blogginlägg och tips om det här: Vete- och mjölkfri

Det går faktiskt att baka gott bröd som håller sig mjukt länge (vanligtvis så blir de flesta glutenfria bröd torra inom cirka tre sekunder), och nuförtiden bakar jag de här frukostbröden nästan varje vecka. Jag kör dubbel sats, vilket blir åtta frukostbröd, och stoppar några i frysen varje gång. Smakar lika gott när de är tinade som nybakade.

Bröd, 4 stycken

1,5 dl mandelmjöl
1 msk solroskärnor
1 msk linfrön
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
2 msk olivolja
1 dl creme fraiche, byts ut mot Sour Supreme för att få mjölk- och laktosfritt

Blanda de torra ingredienserna väl. Ha sen i ägg, olivolja och creme fraiche/sour supreme. Blanda väl och låt stå 10 minuter för att svälla. Gör 4 bullar, grädda på en plåt mitt i ugnen i 20 minuter på 200 grader. Ät, njut!

  • Pingback: Bröd utan vete, gluten, mjölk eller laktos – del 2 | evelinaander.se()

  • Sussie S

    Googlade recept och hamnade här.. 😀 Vilken guldsamling länkar, tips o recept. Jag ska läsa igenom allt. Jag mindes ju att du körde någon sorts diet men mindes inte riktigt vad. Sonen verkar ha drabbats av något liknande som du. Vete funkar inte alls. :( Och vilken 10-åring blir glad över att få höra att det är adios med hamburgare, pizza, kakor, bröd o allt gott… Jag har lovat baka nåt gott åt honom idag. :)

    • Stackarn! Det finns massor, men är en djungel i början. Hoppas du hittar något som han gillar. Säg till om du har frågor!