Gott nytt år, dags att boka resa!

Jag får frågor lite då och då om hur man enklast hittar en billig och bra resa. Problemet är ju att det inte riktigt finns något enkelt svar, men ett tips är att boka din resa nu – i början eller mitten av januari. Det är nu många av oss funderar över vilka resor vi ska göra det kommande året, och sen bokar vi som sjutton när vi väl bestämt oss. Det här vet ju både flygbolagen, hotellen och alla arrangörer och strösslar med med kampanjer och reor. Fler lär det dessutom bli de närmaste veckorna. Plus att det gamla vanliga gäller, att vara ute i god tid ger större möjlighet till bra pris.

Själv sitter jag också och klurar på hur 2013 ska bli i resväg, men har lite svårt att bestämma mig. Alla resor behöver ju dessutom inte gå utomlands. En av 2012 års bästa minnen är de dagar vi tillbringade på ön Örskär, den nordligaste ön i Roslagen. Du kommer dit genom att ta dig med buss eller bil till Öregrund, därefter färjan över till Gräsö. Sen får du köra ett par mil upp till den nordligaste delen av ön. Där åker du sen en liten båt med plats för ett tiotal personer över till Örskär. Vi kommer säkert åka tillbaka dit i sommar, och kan verkligen tipsa om den här fantastiska lilla ön. På den norra delen finns Örskärs fyr, som man självklart får besöka, men även ett litet vandrarhem med några få rum. En sommardag med övernattning där är fantastiskt. Jag hade ingen mobiltäckning förutom längst ute på en klippa, det finns inga bilar eller bofasta på ön, inga butiker. Ingenting. Förutom vacker natur och öppet hav:

Örskär's lighthouse

Boat

Örskär

Örskär's lighthouse

Sunset

Örskär