Berlin, med taskig uppkoppling

Är i Berlin! Jag är ju här som officiell bloggare för konferensen NEXT Berlin. Temat är Post Digital, och första talare, Deutsche Telekoms CEO René Obermann, har pratat om att connectivity matters. Vikten av att den digitala uppkopplingen (internet!) fungerar per automatik för användaren, utan att användaren ens ska behöva fundera.

Ironiskt nog är det just den där uppkopplingen som är problemet just nu. Dels visade det sig att hotellet jag bor på inte har gratis wifi på rummet utan bara i lobbyn, dels har nätverket här på konferensen redan kraschat så många gånger att jag tappat räkningen. Och då är klockan inte ens 10 på förmiddagen än.

Det här blogginlägget skrivs från textediteraren och det ska bli spännande att se när jag kan publicera det. Problemen är ju inte heller typiska för just den här konferensen, men det är så fruktansvärt irriterande. Känner mig handikappad utan uppkoppling (dessutom är jag ju här för att blogga!). Som jag längtar efter den dag då vi kan vara uppkopplade överallt utan att behöva hitta närmsta Starbucks eller hålla tummarna för wifi-uppkopplingen ska fungera i mer än trettio sekunder åt gången.

Jag vill tro att uppkopplingsproblemen löser sig under dagarna här. För än så länge är mitt intryck bra och det är förbannat roligt att vara här.

Om ni vill läsa mer om den första föreläsningen har Anton redan hunnit knåpa ihop ett inlägg och dessutom lyckats med konsstycket att publicera det!