Gratis internet på hotellet är en självklarhet, eller?

Frukost med wifi
De senaste åren har jag märkt att mina krav på gratis wifi på hotell har gått från Det finns internet!!!!! till Ganska dålig uppkoppling här eller ilska över att det inte är gratis, eller att det överhuvudtaget inte ens finns. På hotellet vi bodde på i Istanbul tänkte vi inte ens på att det var gratis wifi utan förvånades snarare över att de delade ut iPads vid frukosten till gästerna. Strax innan jag slutade på mitt förra jobb intervjuades jag om just vilka förväntningar hotellgäster har på vad som ingår i priset när de bokar hotellrum och vad som faktiskt ingår – både att det ska finnas vissa saker, samtidigt som man ska kunna välja bort det för ett lägre pris om man vill. Jag vet faktiskt inte om jag skulle kunna tänka mig att betala mer för att få fri tillgång till internet, men jag vet att jag alltid tittar efter information om internetuppkoppling när jag bokar hotellet. Jag är till och med osäker på vad jag skulle prioritera om jag var tvungen att välja mellan gratis frukost och gratis wifi. Häromdagen läste jag en artikel på tnooz från en person som har god insyn i varför hotell erbjuder eller låter bli att erbjuda fri wifi, och vilken effekt det kan ha på t ex de allt viktigare hotellrecensionerna. Vi får väl se vad som händer, men jag har en känsla av att gratis internet kommer blir vanligare och gratis frukost allt ovanligare.

 • Jag tar det nästan för givet nu för tiden, även på hostel.

  För ett par år sedan hade jag ju aldrig med mig dator när jag reste, då satt man där på internetcaféer och mailade och laddade upp bilder i evigheter för att visa folk där hemma.

  Nu åker jag nästan ingenstans utan att slänga med mig laptopen, eller i alla fall minst iPhonen, och då blir jag ju lite förvånad om jag inte kan internetta med den där jag bor. Sjukt hur snabbt den utvecklingen går faktiskt.

  • Precis! När vi var i Istanbul hade jag inte med mig någon dator, men kunde svara på viktiga jobbmail bara med iphonen. Mycket praktiskt.

 • jag har märkt att ju snoffsigare hotell, desto dyrare internet. bor man på fyr- eller femstjärnigt kan det ju kosta upp till 200 kronor/dag. det är ju helt sjukt! numera går jag hellre ner en stjärna eller två, för då är oftast internetet gratis (fast sen ångrar man sig när internetet inte visar sig funka).

  • Åh, det har inte jag märkt. Snarare storleken på hotellet, alltså hur många rum de har osv. Ju större kedja/hotell – desto mindre chans för gratis internet och vice versa.

 • Pingback: Berlin, med taskig uppkoppling | evelinaander.se()